ترمیم کننده کاسماتیک چیست؟

تاریخ انتشار : 1400/09/20

در مباحث مربوط به ساخت و ساز، بخشی از مطالب موجود مربوط به فرآیندهای اولیه است. فرایندهای اولیه‌ی ساخت و ساز، اقدامات اصلی پروژه هستند، اما همیشه کارهایی وجود دارند که ماهیت ‌آن‌ها، ترمیمی محسوب می‌شوند و جزو فعالیت‌های اصلی نیستند؛ اما با این وجود، اگر جدی گرفته نشوند، ممکن است هزینه‌های بسیار سنگین‌تری را در پی داشته باشند و فرآیندهای اولیه را به صورت منفی، تحت تاثیر قرار دهند.

برای ترمیم ساختمان و به خصوص سازه‌های بتنی، از مواد مختلفی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها ترمیم کننده کاسماتیک است. در این مقاله به تعریف این ماده، موارد استفاده از آن، مزایا و طریقه مصرف آن پرداخته شده ‌است. با ما همراه باشید.

می‌توانید برای دریافت مشاوره‌‌ی تخصصی فنی و مهندسی بتن، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

 

 

ترمیم کننده کاسماتیک ( Cosmetic ) چیست ؟

کاسماتیک در کلمه به معنای آرایش بوده و در موارد مختلفی کاربرد دارد؛ ولی در صنعت ساختمان و بخش ترمیم ساختمان، به معنای بتونه ای است که جهت بهبود نمای سازه و یا مکان‌هایی که جلوه‌ اهمیت دارد، برای پر کردن تورفتگی‌ها و زدگی‌ها استفاده می‌شود. ماده‌ی ترمیم ساختمان یا ترمیم کننده کاسماتیک، پوششی مناسب برای مسطح و صاف کردن سطوح بتنی است.

ترمیم کننده‌ کاستامیک در دو نوع خاکستری و سفید در بازار موجود و دانه بندی آن در حدود صفر تا دو میلیمتر است. ترمیم کننده کاسماتیک، پودری است که بر پایه سیمان ساخته شده‌ که دارای انواع رزین‌ها و مواد افزودنی خاصی می‌باشد.

برای مشاهده‌ی مشخصات انواع مواد افزودنی بتن، می‌توانید از اینجا وارد شوید.

ترمیم کننده کاسماتیک برای ترمیم ساختمان استفاده می‌شود. ترمیم کننده کاسماتیک به راحتی با آب ترکیب شده و ماده‌ای با حالت خمیری با استفاده‌ی راحت ساخته می‌شود که قدرت بالای چسبندگی این ماده برای ترمیم ساختمان فوق العاده بوده و نسبت به انواع سطوح بتنی و مصالح معدنی ابن قابلیت چسبندگی را دارد. البته میزان انقباض و خشک شدن آن بسیار کم است و به راحتی روی سطوح افقی و عمودی برای ترمیم ساختمان قابلیت اجرا دارد و همینطور به علت مقاومت کششی بسیار زیاد به هیچ عنوان دچار ترک خوردگی نمی‌شود. میزان مصرف این ماده به ازای هر متر مربع و با ضخامت ترمیمی یک سانتیمتر، حدودا بیست کیلوگرم است.

 

 

موارد استفاده از ترمیم کننده کاسماتیک

ترمیم کننده کاسماتیک در موارد مختلفی استفاده می‌شود؛ مانند:

  • ترمیم کردن سطوح تخریب شده بتنی
  • پر کردن خلل و فرج موجود بر سطوح
  • ترمیم آسیب دیدگی‌ها و ناهمواری‌های انواع مکان‌ها مانند پله‌ها، نماها، انواع سازه‌های بتنی مانند مخازن بتنی آب و یا موارد مانند این موضوع
  • ایجاد زیر ساخت مناسب سطوح برای انجام آب بندی
  • برای نماسازی بتن‌های اکسپوز و با حفظ شکل بتن
  • مناسب برای انجام زیرسازی پوشش‌ها مثل کاشی کاری
  • ترمیم خراشیدگی‌‌ها
  • بتونه کاری سطوح بتنی قبل از رنگ آمیزی سازه‌های بتنی و نمای ساختمان‌های عمومی
  • صافکاری و بتونه کاری سنگ و موزاییک قبل از نصب پارکت
  • قابلیت انجام برای زیرسازی رنگ‌های مختلفی مثل اکریلیک، اپوکسی، پلی اورتان و…
  • قابل استفاده برای پر کردن درز و شکاف‌های ریز دیوارهای پیش ساخته شده‌ی بتنی

 

روش مصرف ترمیم کننده کاسماتیک

قبل از شروع به استفاده و مصرف پودر ترمیم کننده کاسماتیک، باید سطح زیرین کار کاملاً تمیز، فاقد چربی، مواد روغنی، گرد و غبار بوده و برای افزایش میزان چسبندگی، لازم است که سطح زیرین، مقداری مرطوب و زبر باشد و همچنین می‌توان برای بهبود آماده سازی، از پرایمر زیرسازی استفاده کرد. معمولا باید به نسبت سی تا سی و پنج درصد وزن پودر، آب را با ترمیم کننده کاسماتیک مخلوط کرده و در نهایت خمیری یکنواخت ساخته می‌شود که بعد از گذشت ده دقیقه، لازم است که مجددا بهم زده شود. ضخامت قابل قبول در هر مرحله، حداکثر پنج میلیمتر بوده و برای ضخامت بیشتر لازم است که در طی چند مرحله با فواصلی حدود یک تا دو ساعت انجام شود. در صورت وجود نیاز به ضخامت بیشتر، با اطمینان از زیرسازی کار، می‌توان تا ضخامتی حدود پنج سانتی متر در طی مراحل مختلف انجام کار بر روی سطح اجرا گردد. در پایان این مراحل باید ملات ساخته شده، حداکثر تا سی و پنج دقیقه استفاده شود و قبل از هر بار مصرف، ملات مورد نظر باید کاملا به هم زده شده و مخلوط شود.

ترمیم کننده‌ کاستامیک در سه نوع دانه بندی زیر دسته بندی می‌شود:

  • دانه بندی بزرگ برای انجام تا ضخامت هشت میلی متر، جهت پلاستر زیر سازی نما
  • دانه بندی متوسط برای اجرا تا ضخامت پنج میلی متر جهت پلاستر زیر سازی نما
  • سطح دانه بندی کوچک برای اجرا تا دو میلیمتر، برای بتونه کاری نهایی صاف و یکپارچه

ترمیم کننده‌ کاستامیک در دو مدل سفید و خاکستری تولید و در بازار عرضه می‌شود تا مورد استفاده‌ی مشتریان برای ترمیم ساختمان قرار بگیرد.

برای همرنگ سازی ترمیم کننده‌ی کاسماتیک، از ترمیم کننده‌ کاستامیک طوسی و سفید به صورت ترکیبی می‌توان استفاده کرد.

 

مزایای استفاده از ترمیم کننده کاسماتیک

استفاده از ترمیم کننده کاستامیک، مزایای زیادی دارد؛ از جمله:

  • آماده سازی سریع
  • تطابق بالا با آخرین لایه‌ی رنگ
  • انجام نماسازی بتن‌های اکسپوز
  • یک دست بودن سطوح، بعد از انجام بتونه کاری
  • بدون بو

 

 

ویژگی‌های ترمیم کننده کاسماتیک

ترمیم کننده کاستامیک، در برابر عوامل خورنده شیمیایی، یخبندان و ذوب مقاومت قابل توجهی دارد. این ماده، به سادگی با آب مخلوط شده و از این جهت، خمیری صاف، کارپذیر و همگن دارد.

ترمیم کننده کاسماتیک به علت اینکه از چسبندگی بالایی برخوردار است، دچار ترک خوردگی نمی‌شود. با ایجاد تغییر در رنگ و متریال آن، می‌توان برای موارد دکوراتیو نیز استفاده کرد.

از ترمیم کننده کاسماتیک برای ترمیم ساختمان به سادگی می‌توان استفاده کرد؛ چرا که نیازی به انجام زیرسازی نداشته و بر روی هر سطحی قابل اجرا است. دمای مناسب برای استفاده از  ترمیم کننده کاسماتیک باید بیشتر از پنج درجه‌ی سانتی گراد باشد.

ترمیم کننده کاسماتیک، معمولا در رنگ خاکستری تولید شده و در بسته بندی‌های بیست و پنج کیلوگرمی به بازار عرضه می‌شود.

قبل از اجرای ترمیم ساختمان با ترمیم کننده‌ کاستامیک، به این نکته توجه کنید که تمام ناهمواری‌ها، سوراخ‌ها و درزهای موجود بر سطح مورد نظر را حتما برطرف و پر کرده باشید و روز بعد لایه‌ی ترمیم کننده کاسماتیک را بر روی آن بکشید. در صورت نیاز می‌توان از دو لایه‌ی ترمیم کننده کاسماتیک استفاده کرد. ترمیم کننده کاسماتیک جهت صافکاری قبل از انجام رنگ آمیزی، دارای خاصیت سمباده پذیری بوده و همچنین به علت وجود ویژگی‌های مقاومت کششی زیاد و الاستیسیته‌ی کاسماتیک، دچار ترک خوردگی و جمع شدگی نمی‌شود.

با استفاده از ترمیم کننده کاسماتیک، به دلیل وجود افزودنی‌هایی که خاصیت چسبندگی زیادی دارند، نیازی به مواد افزودنی دیگری نیست. بهتر است قبل استفاده از ترمیم کننده کاسماتیک سطح زیرین آن، عاری از گرد و غبار باشد. حتی اگر زیر کار کمی مرطوب و زبر نیز باشد، چسبندگی بهتری را از خود نشان خواهد داد. برای بهتر اجرا شدن ترمیم ساختمان با استفاده از ترمیم کننده کاستامیک، می‌توان از پرایمر زیرسازی نیز استفاده کرد.

 

 

نتیجه گیری

ترمیم کننده‌ کاسماتیک جهت پر کردن خلل و فرج سطح، بتونه کاری سطوح بتنی قبل از رنگ آمیزی و نیز زیرسازی سطوح برای اجرای آب بندی‌های سطحی و… قابل استفاده ‌است.

ترمیم کننده‌ کاسماتیک، پوششی مناسب براى مسطح و صاف و کردن سطوح بتنی بوده و برای ترمیم ساختمان یک گزینه مناسب است. ترمیم کننده‌ کاسماتیک به صورت پودری جامد است که به راحتی با آب ترکیب شده و یک ماده‌ی خمیری شکل از آن به دست می‌آید که این ماده چسبندگی بسیار خوبی به انواع سطوح بتنی و مواد معدنی دارد. استفاده از این ماده می‌تواند برای ترمیم ساختمان بسیار کمک کننده و بهبود دهنده باشد.

همرسانی :