فیلرها یا پرکننده ها
تاریخ انتشار : 1399/02/09
به مجموعه مواد با پایه ی معدنی ، سنتزی و آلی که با درصدهای بالای 5 درصد به پلیمر افزوده می شود به صورت کلی پرکننده می گویند. هدف از استفاده از پرکننده ها در درجه ی اول ، کاهش قیمت می باشد.
از جمله تاثیراتی که بر خواص پلیمر دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افزایش مقاومت حرارتی
2- افزایش استحکام مکانیکی
3- افزایش پایداری ابعادی
4- القا خاصیت الکتریکی
5- افزایش رنگ پذیری و پوشش سطح
6- کنترل وزن مخصوص خوب
7 – آبدوست یا آبگریز کردن قطعه و...
با توجه به تعریف فیلر می توان هوا را به عنوان ارزان ترین فیلر که در تولید فوم ها مورد استفاده قرار می گیرد معرفی نمود که باعث سبکی قطعه و کاهش قیمت نهایی نیز می گردد. از جمله فیلرهای معدنی رایج می توان به تالک ، کلسیم کربنات ، ولاستونیت ، میکا و باریت اشاره کرد. موادی چون دوده ، CNT ، گرافیت ، گرافیت اکساید از جمله فیلرهای آلی هستند. کلسیم کربنات رسوبی یا PCC را می توان به عنوان یک فیلر سنتزی نام برد. اولین مشخصه برای طبقه بندی فیلرها ، مش بندی یا دانه بندی که عبارت است از اندازه و توزیع ذرات. هر چه مش بندی بالاتر یاشد ، اندازه ی ذرات کم تر است. مثلا کلسیم کربنات با مش 800 اندازه ی درشت تری نسبت به اندازه ذرات با مش 2500 دارد. هر چه مش بندی بالاتر باشد ، قیمت و خواص فیلر بالاتر خواهد بود.
برای استفاده ی فیلرها درون فرمولاسیون یک پلیمر در درجه ی اول باید مشکل سازگاری بین فیلر و پلیمر را مرتفع نمود زیرا فیلرها از لحاظ ساختار ، ماهیت (قطبی - یونی) داشته اما پلیمرها معمولا ساختارهای غیرقطبی دارند. از جمله روش های افزایش سازگاری بین فیلر و پلیمر ، coat کردن یا پوشش دهی سطح کلسیم کربنات به کمک اسیدهای چرب بلند مانند استئاریک اسید و تیتانات کوپلینگ ایجنت می باشد که به این کلسیم کربنات پوشش دار یا کوتد گفته می شود.پارامتر بعدی در درجه بندی کیفیت فیلرها ، جذب روغن می باشد. جذب روغن نشان از سطح آزاد ذرات و به عبارتی مش بندی ذرات دارد. فیلرها ساختارهای بلوری متفاوتی دارند برای مثال کلسیم کربنات ساختار خوشه ای ، تالک صفحه ای ، ولاستونیت میله ای دارد. شکل هندسی ذرات فیلر بر خواص نهایی کامپوزیت نقش کلیدی دارد. همچنین در انتخاب فیلر باید به عواملی چون خوردگی شیمیایی و ساییدگی مکانیکی توجه نمود.
تمام محصولاتی که توسط مرکز بتن ایران عرضه میگردند، مطابق با استانداردهای کیفی بین المللی میباشد.
بخش فنی مرکز بتن ایران در جهت ارائه مشاوره فنی مربوط به بتن و بتن ریزی و نحوه استفاده صحیح از مواد خود در کارگاه آماده همکاری و انجام خدمات میباشد.