امولسیون

تاریخ انتشار : 1399/02/09

عایق امولسیونی قیری یا پوشش امولسیونی ، مایعی ویسکوز بصورت امولسیون است که بصورت خالص و یا ترکیب با آب روی سطح اجرا می شود. وظیفه اصلی عایق امولسیونی جلوگیری از نفوذ املاح و یون های مخرب شیمیایی داخل خاک به بتن می باشد. در اصل بهترین عایق برای مقاطع بتنی مانند فونداسیون که بخشی از آنها در خاک مدفون خواهند شد ، استفاده از عایق امولسیونی می باشد. عایق امولسیونی یا پوشش امولسیونی چسبندگی ایده آلی به سطوح دارد و پس از خشک شدن نیز دارای الاستیسیته زیاد می باشد. محافظت از سطوح بتنی و فلزی در برابر یون های مخرب موجود در خاک برای فونداسیون ها ، دیوارهای حائل ، زیر زمین ها ، تونل ها و... باید انجام شود که به راحتی توسط عایق امولسیونی قیری یا پوشش امولسیونی قابل اجرا می باشد.

از دیگر کاربردهای عایق امولسیونی به عنوان عایق بام ها می باشد و جایگزین مناسبی برای ایزوگام می باشد. برای اجرای عایق امولسیونی به جای ایزوگام در بامها کافیست یک لایه پرایمر امولسیونی ( 50 درصد عایق امولسیونی + 50 درصد آب ) روی سطح اجرا شود و سپس دو لایه عایق امولسیونی خالص بصورت عمود بر هم روی آن اجرا شود. پیشنهاد میشود حتما مش فایبر گلاس بین دو لایه قرار گیرد تا علاوه بر مسلح شدن عایق ، مقاومت و طول عمر عایق نیز بالاتر رود. از دیگر کاربردهای پوشش امولسیونی ، ممانعت از تبخیر سریع آب بتن در حالت خمیری و در نتیجه ترک خوردن آن می باشد. بتن در حالت خمیری به شدت تمایل به از دست دادن آب دارد که این کم شدن آب قبل از رسیدن بتن به سنین اولیه گیرش می تواند موجب جمع شدگی و ایجاد افت حجمی بتن و ایجاد اختلال در واکنش هیدراسیون بتن گردد که در نتیجه شاهد بروز ترک در سطح بتن خواهیم بود. از دیگر عوامل ترک خوردن بتن ، نفوذ یون های مخرب خاک و عوامل شیمیایی مخرب از داخل خاک به بتن می باشد که موجب ایجاد خوردگی در بتن و در نهایت ایجاد ترک و خرابی در بتن خواهد شد. بدین منظور اجرای یک لایه پوشش امولسیونی یا عایق امولسیونی روی سطح می تواند به رفع معایب مذکور خاتمه دهد. عایق امولسیونی یا پوشش امولسیونی روی سطح بتن ، مانع جذب آب شور توسط بتن می شود. در حالی که سطوحی که عایق نشده باشند آب شور را جذب می کنند و در نتیجه بتن دچار خوردگی می شود. از دیگر مزایای عایقکاری به روش امولسیونی این است که در محیط هایی که در معرض آلودگی قرار دارند ، قطعا آلودگی ها و عوامل مخرب این محیطها ، بتن را دچار مشکل خواهند نمود که در این حالات نیز عایق امولسیونی یا پوشش امولسیونی بهترین گزینه است.

بهترین گزینه برای محافظت از سطوح خارجی لوله های انتقال آب و مشتقات نفتی و... استفاده از عایق امولسیونی یا پوشش امولسیونی است و بصورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خواص و اثرات عایق امولسیونی

-        عایق امولسیونی فاقد آلودگیست و با محیط زیست سازگار است

-        عایق امولسیونی به دلیل پایه آب بودن ، خطر آتش سوزی ندارد

-        چسبندگی قدرتمند به انواع سطوح بتنی و فلزی و...

-        ایجاد یک لایه الاستیکو انعطاف پذیر پس از خشک شدن روی سطح

-        مقاومت بالا در برابر نمک ها ، سولفات ها و یون های کلر

-        بدون هیچگونه شره و افتادگی پس از اجرای عایق

-        عدم انحلال عایق امولسیونی با آب پس از خشک شدن

-        عدم وجود حلالهای نفتی در فرمولاسیون عایق امولسیونی

-        سهولت و سرعت اجرا ، بدون نیاز به تخصص و مهارت

-        قابل اجرا در دمای 5+ الی 75+ درجه سانتیگراد

تمام محصولاتی که توسط مرکز بتن ایران عرضه می‌گردند، مطابق با استانداردهای کیفی بین المللی می‌باشد.

همرسانی :