زودگیر بتن چه کاربردی دارد؟

تاریخ انتشار : 1400/05/09

نرخ هیدراسیون و گیرش سیمان

زودگیر بتن به عنوان یکی از افزودنی‌های بسیار مهم شناخته می‌شود که باعث تسریع اجرای پروژه‌ها می‌شود اما برای شناخت زودگیر بتن نیاز است تا با دو مفهوم نرخ هیدراسیون و گیرش سیمان آشنا شوید. به طور کلی، به ترکیب آب و سیمان، هیدراسیون می‌گویند. سرعت هیدراسیون عامل بسیار مهمی در شکل‌گیری کیفیت بتن دارد به همین دلیل نیز شناخت و مصرف زودگیر بتن از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرف دیگر، گیرش سیمان نیز به معنای سخت شدن سیمان پس از واکنش‌های پی در پی با آب است که این فاکتور نیز در شکل‌گیری بتن باکیفیت مؤثر است.

 

زودگیر بتن چیست؟

دلیل بررسی دو مفهوم نرخ هیدراسیون و گیرش آن بود که زودگیر بتن به طور مستقیم بر این دو مفهوم تأثیر می‌گذارد. زودگیر بتن یکی از افزودنی‌های بتن است که از شاخه‌ی روان سازهای بتن شناخته می‌شود. موادی مانند الیاف پروپیلن، ژل میکروسیلیس و مواد سرعت‌دهنده‌ی گیری در شکل‌گیری زودگیر بتن دخیل هستند. دلیل اصلی اهمیت زودگیر بتن آن است که این افزودنی بر سرعت هیدراسیون تأثیر بسیار زیادی دارد و منجر به افزایش سرعت هیدراسیون می‌شود. از طرف دیگر به دلیل تأثیرگذاری بر سرعت هیدراسیون، زمان و سرعت کسب مقاومت در هنگام گیرش نیز افزایش می‌یابد که این موضوع باعث می‌شود تا بتن شما به بتن باکیفیتی تبدیل شده که پروژه‌های شما را در اسرع وقت به سرانجام می‌رساند. 

معمولا از زودگیر بتن برای بتن‌ریزی در فصل‌های پاییز و زمستان استفاده می‌شود؛ چرا که مقاومت بتن در این مدل بتن افزایش یافته‌است. معمولا اکثر افراد هزینه‌های بسیار زیادی برای جلوگیری از نفوذپذیری بتن می‌پردازند، چرا که وجود هر نوع منفذی می‌تواند کیفیت کار را با مشکلات بزرگی مواجه نماید. زمانی که از زودگیر بتن استفاده می‌کنید از به وجود آمدن چنین منفذی جلوگیری خواهید کرد با این تفاوت که هزینه‌ی بسیار کم‌تری نسبت به سایر شیوه‌های منفذگیری خواهید پرداخت.

برای مشاهده‌ی مشخصات زودگیر‌های موجود در مرکز بتن ایران می‌توانید از اینجا وارد شده و برای تهیه آن، می‌توانید با ما تماس بگیرید. 

 

نحوه‌ی کار زودگیر بتن

همانطور که ذکر شد، زودگیر بتن منجر به کاهش منفذپذیری می‌شود. اما این کار را به چه شیوه‌ای انجام می‌دهد؟ فعالیت اساسی زودگیر بتن بر پایه‌ی کاهش میزان آب بتن است. در حقیقت عملکرد زودگیر بتن به نحوی است که نزدیک به پانزده درصد از آب اختلاط بتن کاهش خواهد یافت که این عدد مقدار بسیار زیادی است که می‌تواند منجر به افزایش کیفیت بتن شود. همانطور که ذکر شد زودگیر بتن به عنوان یک راه حل مناسب برای کاهش منفذپذیری شناخته می‌شود. 

در حقیقت کاهش میزان آب و از بین بردن منافذ بتن به هم مرتبط هستند. زمانی که زودگیر بتن، میزان آب را کاهش می‌دهد در حقیقت از وقوع یک مشکل بسیار بزرگ جلوگیری می‌کند که آن تبخیر آب است. میزان کاهش آب ذکر شده باعث می‌شود تا علاوه بر کاهش میزان تبخیر، دیگر منفذی برای نفوذ وجود نداشته باشد. از طرف دیگر با کاهش میزان آب، زمان گیرش سیمان نیز کاهش خواهد یافت، چرا که زودگیر بتن اقدام به کاهش مواد ترکیبی مضر نموده پس لازم نیست زمان بیشتری برای انجام این واکنش صبر نمایید.

 

کاربرد زودگیر بتن

حال که مفهوم زودگیر بتن و نحوه‌ی کار آن را متوجه شدید، نیاز است تا با کاربردهای آن نیز آشنا شوید. در حقیقت کاربردهای متنوعی که زودگیر بتن دارد باعث شده تا این افزودنی تبدیل به یکی از اجزاء جداناپذیر پروژه‌ها شود. با توجه به این موضوع، در ادامه به بررسی مهم‌ترین کاربردهای زودگیر بتن می‌پردازیم.

  1. افزایش سرعت مقاوم شدن بتن

مهم‌ترین کاربرد زودگیر بتن که باعث شده این ماده به یکی از مواد افزودنی مهم بتن تبدیل شود آن است که بتن را با سرعت بیشتری مقاوم می‌سازد. همانطور که ذکر شد، تسریع زمان گیرش به دلیل کاهش میزان آب تبخیری صورت می‌گیرد، به همین دلیل نیز مقاوم شدن بتن نیز با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. این نکته باعث شده تا اکثر افرادی که زمان برای آن‌ها حرف اول را می‌زند به سمت استفاده از زودگیر بتن روند.

  1. افزایش مقاومت بتن

زودگیر بتن علاوه بر افزایش سرعت مقاوم شدن، منجر به افزایش مقاومت بتن نیز می‌شود. در حقیقت زمانی که از این افزودنی استفاده می‌کنید، خیال خود را از جانب وقوع هر نوع نفوذی به بتن، راحت خواهید کرد. و از آن جایی که با استفاده از زودگیر بتن، منافذ به میزان بسیار زیادی کاهش می‌یابند، مقاومت آن نیز افزایش خواهد یافت.

  1. بتن‌ریزی در ماه‌های سرد

یکی از مشکلات بزرگی که باعث می‌شود تا بیشتر پروژه‌ها با کاهش سرعت پیشرفت مواجه شوند، سخت بودن بتن‌ریزی در ماه‌های سرد است. دلیل این مشکل وجود آب و یخ ‌زدگی آن است که منجر به ترک خوردن بتن و کاهش کیفیت آن می‌شود. زمانی که از زودگیر بتن استفاده می‌کنید، عملا از وقوع چنین مشکلی جلوگیری می‌نمایید در نتیجه می‌توانید در تمامی ماه‌های سال اقدام به بتن‌ریزی نمایید.

  1. افزایش سرعت بتن‌ریزی

زودگیر بتن باعث افزایش نرخ گیرش می‌شود در نتیجه شما می‌توانید در تمامی پروژه‌های شهری و یا در حال بهره‌برداری اقدام به بتن‌ریزی با سرعت بیشتری نمایید.

 

سخن آخر

امروزه توجه و استفاده از امکاناتی که منجر به بهبود خاصیت‌های بتن می‌شود باعث تضمین موفقیت شما هستند. در این مقاله با بررسی مفاهیم زودگیر بتن سعی کردیم تا اطلاعات شما را در این زمینه افزایش دهیم تا بتوانید علاوه بر بهبود کیفیت بتن، پروژه‌های خود را به شیوه‌های مناسب‌تر اجرا نمایید. 

 

همرسانی :