کاربرد مواد آب بندی بتن و انواع آن

تاریخ انتشار : 1400/05/16

بسیاری از پیمانکاران به دنبال اجرای پروژه‌هایی هستند که نام آن‌ها را در میان سایر رقبا، برجسته نماید. زمانی که صحبت از بتن می‌شود باید به این نکته توجه داشت که بهبود کیفیت بتن، به معنای بهبود کیفیت اجرای پروژه خواهد بود. در حقیقت از آن جایی که استفاده و بهبود خواص بتن منجر به افزایش مقاومت آن می‌شود، آشنا شدن با شیوه‌هایی که این کار را تسهیل می‌کند بسیار ضروری است. برای افزایش مقاومت بتن نیاز است تا با ترکیبات سازنده‌ی بتن آشنا شد و سپس نقاط ضعف آن‌ها را شناسایی کرد. آب بندی بتن از جمله راه‌های اساسی و مهمی به شمار می‌آید که باعث می‌شود تا مقاومت بتن افزایش یابد. در حقیقت شناسایی نکات مرتبط با آب بندی بتن و انواع آن از جمله کارهای مهمی است که باید در راستای بهبود کیفیت پروژه‌های خود انجام دهید. با توجه به این موضوع، در این مقاله، به بررسی مواد آب بندی بتن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

درزهای بتن

همانطور که می‌دانید سرعت واکنش آب و سیمان در بتن می‌تواند بر کیفیت آن تأثیر به سزایی داشته باشد. زمانی که این واکنش در شرایط ایده‌آلی انجام نشود، احتمال ایجاد درز در بستر آن وجود خواهد داشت. در حقیقت از آن جایی که بتن به عنوان ماده‌ای شناخته می‌شود که از آن با عنوان متخلخل یاد می‌شود، به وجود آمدن انواع درزها در آن بسیار رایج است. زمانی که سیمان و آب نتوانند به طور کامل واکنش دهند، بخش‌هایی از قسمت متخلخل یادشده، نفوذپذیر خواهد شد. این نفوذپذیری می‌تواند تمامی مقاومت بتن را زیر سؤال ببرد چرا که نفوذ آب به بتن از جمله خطرهایی است که وجود درز در بتن می‌تواند ایجاد نماید.

 

روش‌های آب بندی بتن

برای آن که بتوانید بتن خود را به شیوه‌ی مناسبی آب بندی نمایید نیاز است تا از روش‌های متفاوتی که برای این کار تعریف شده استفاده نمایید. در حقیقت سه روش کلی برای آب بندی بتن وجود دارد. آب بندی سطح خارجی بتن، آب بندی سطح داخلی بتن و آب بندی با استفاده از مواد تشکیل دهنده‌ی بتن. همگی از جمله روش‌هایی هستند که برای آب بندی بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زیر به بررسی این شیوه می‌پردازیم.

  • سطح خارجی: در این روش، از انواع لایه‌های مختلف برای آب بندی بتن استفاده می‌کنند به نحوی که این لایه‌ها بر سطح خارجی بتن قرار می‌گیرند.
  • داخلی: در این شیوه با استفاده از پوسته‌های مایع اقدام به آب بندی بتن می‌کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که این کار را می‌توان هم در سطح داخلی و هم در سطح خارجی انجام داد.
  • مواد تشکیل دهنده‌ی بتن: در این شیوه، انواع افزودنی‌های مختلفی به بتن اضافه می‌شوند به نحوی که مواد آب بندی بتن می‌توانند به راحتی در مرحله‌ی بتن‌ریزی با بتن ترکیب شوند تا مقاومت آن را افزایش دهند. معمولا از گروه‌های مختلفی از مواد آب بندی بتن استفاده می‌کنند که سه دسته‌ی دافع آب، افزودنی کریستالی و هوادهنده، از جمله مهم‌ترین آن‌ها هستند.

 

مواد آب بندی بتن

همانطور که ملاحظه کردید، وجود درز در بتن معمولا امر رایجی است. برای آن که این مشکل حل شود نیاز است تا از ترفندی به نام آب بندی بتن استفاده کرد. در حقیقت مواد آب بندی بتن به نحوی عمل می‌کنند که این درزها به طور کامل پوشیده شوند و راه‌های نفوذ آب نیز بسته شوند. به طور کلی آب بندی بتن با افزایش مقاومت بتن نسبت به فشار هیدرواستاتیکی و ممانعت از نفوذ آب باعث می‌شود تا میزان مقاومت بتن افزایش یابد. این نکته را در نظر داشته باشید که عدم استفاده از مواد آب بندی بتن می‌تواند به قیمت خوردگی آهن، شوره‌زدگی، سولفاته شدن و پوسته شدن رنگ تمام شود؛ به همین دلیل نیز اکثر افراد به دنبال استفاده از مواد آب بندی بتن هستند تا از هزینه‌هایی که ممکن است در آینده متحمل شوند، بکاهند. به طور کلی مواد آب بندی بتن نه تنها از ورود آب به بتن جلوگیری می‌کنند که باعث ممانعت از ورود انواع مواد شیمیایی و فیزیکی دیگر نیز به آب می‌شود. از آن جایی که مواد آب بندی بتن در حین بتن‌ریزی وارد فرآیند می‌شوند، معمولا به بخشی از بتن تبدیل می‌شوند، به همین دلیل نیز مقاومت بتن‌هایی که با مواد آب بندی بتن، ترکیب شده‌اند بسیار بالا است.

برای مشاهده تمام محصولات مصالح آب‌بندی و محافظتی بتن، می‌توانید از اینجا وارد شوید و برای تهیه انواع مواد آب‌بندی بتن، با ما تماس بگیرید.

 

 

انواع مواد آب بندی بتن

همانطور که ذکر شد، مواد آب بندی بتن به سه دسته‌ی افزودنی‌های کریستالی، دافع آب و هوادهنده تقسیم می‌شوند. انواع مختلفی از مواد آب بندی بتن وجود دارد که استفاده از آن‌ها باعث می‌شود تا بتن شما به عنوان سازه‌ی مقاومی نسبت به آب شناخته شود. در زیر انواع مهم مواد آب بندی بتن را بررسی می‌کنیم.

  • کریستال شونده: یکی از مدرن‌ترین انواع مواد آب بندی بتن، افزودنی‌های کریستال شونده هستند که تأثیرات شیمیایی قوی و قدرتمندی بر بتن می‌گذارند به نحوی که مقاومت بتن نسبت به نفوذ آب بسیار افزایش خواهد یافت.

  • ژل میکروسیلیس الیاف دار: این نوع از مواد آب بندی بتن به صورت یک محصول ترکیبی شناخته می‌شود که از فوق روان کننده‌ی ملامین و پودر میکروسیلیکا به دست می‌آید.
  • چسب بتن لاتکس: استفاده از این نوع مواد آب بندی بتن در ملات باعث می‌شود تا آب بندی بسیار قدرتمندی داشته باشید چرا که این نوع از پلیمرهای آکریلیک به دست می‌آید.

 

کاربرد مواد آب بندی بتن

از آن جایی که مواد آب بندی بتن تأثیرات بسیار مناسب‌تر و بهتری نسبت به سایر شیوه‌های آب بندی هستند استفاده از آن‌ها نیز رواج بیشتری دارد. در حقیقت کاربرد این مواد در آب بندی روف گاردن و باغچه، مخازن بتنی تصفیه خانه‌ها، سازه‌های مجاور دریا، سرویس‌های بهداشتی، استخرها و بسیاری از مناطق دیگر باعث شده تا مواد آب بندی بتن به عنوان مناسب‌ترین شیوه‌های آب بندی شناخته شوند. همچنین استفاده از مواد آب بندی بتن باعث می‌شود تا بتن را در برابر تأثیر یون‌های کلرید حفظ نمایید.

 

سخن آخر

مواد آب بندی بتن دارای خواص و کاربردهای متنوعی هستند به نحوی که با استفاده از این مواد می‌توانید بتن را نسبت به هر نوع نفوذ آبی، محافظت نمایید. از آن جایی که شناخت ویژگی‌ها و انواع مواد آب بندی بتن امر ضروری تلقی می‌شود در این مقاله سعی کردیم تا تمامی جنبه‌های مرتبط با این مواد را بررسی نماییم.

همچنین در نظر داشته باشید که می‌توانید برای مشاهده‌ی تمام محصولات کمکی بتن را از اینجا مشاهده کنید.

همرسانی :