مقاوم‌سازی به وسیله‌ی کاشت میلگرد چگونه انجام می‌شود؟

تاریخ انتشار : 1400/05/23

صرفه‌جویی در هزینه‌های مرتبط با اجرای پروژه‌های ساختمانی همواره مورد نظر کارفرمایان بوده‌است. این نکته را در نظر داشته باشید که باید به دنبال راهی بود تا مصالح فعلی را تقویت کرده و از خرید مصالح جدید تا جای ممکن اجتناب نمود؛ البته این کار به معنای عدم رعایت نکات ایمنی نباید باشد؛ چرا که وجود مصالحی که دیگر امکان ترمیم یا بهبود کیفیت آن‌ها وجود نداشته باشد، بسیار خطرناک است. به هر حال، شناخت روش‌هایی که بتوان با استفاده از آن‌ها اقدام به بهبود کیفیت اجرای پروژه‌ها نمود بسیار ضروری است. کاشت میلگرد یکی از مهم‌ترین شیوه‌هایی است که امروزه به وفور استفاده می‌شود. در حقیقت استفاده از این شیوه به نحوی است که باعث شده تا انواع سازه‌ها و بتن شما مقاوم شوند. از آن جایی که آشنا شدن با این مفهوم برای هر کارفرمایی ضروری است، در ادامه‌ی این مقاله به بررسی مقاوم‌سازی به وسیله‌ی کاشت میلگرد می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

کاشت میلگرد

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که بخشی از بتن یا سازه‌ی شما نیازمند تعمیر باشد. در این صورت با چندین راه برای حل این مشکل مواجه خواهید بود. راه‌حل اول آن است که اقدام به خرید مصالح جدید یا بتن‌ریزی مجدد و نابود کردن سازه نمایید، که این کار علاوه برغیرمنطقی بودن، عملا غیرممکن است. روش دوم استفاده از ظرفیت‌های کاشت میلگرد است. در حقیقت استفاده از این شیوه باعث می‌شود تا انواع مقاوم‌سازی‌های بتن را انجام دهید. به عنوان مثال اگر تصمیم دارید که سازه‌های فولادی مختلف را به بتن متصل نمایید، استفاده از کاشت میلگرد می‌تواند روش مناسبی باشد. در حقیقت، کاشت میلگرد به معنای تمامی شیوه‌هایی است که در آن‌ها با سوراخ کردن قسمت‌های مورد نظر بتن در ستون و اضافه کردن انواع میلگردها به آن‌ها به روش‌های مختلف، اقدام به مقاوم‌سازی بتن و اصلاح بخش‌هایی از آن می‌کنند.

 

اهمیت کاشت میلگرد

همانطور که ذکرشد، کاشت میلگرد به عنوان یکی از مهم‌ترین ترفندهایی شناخته می‌شود که می‌توان با استفاده از آن، اقدام به اصلاح بخش‌های متنوعی از بتن و سازه نمود بدون آن که هزینه‌های زیادی را متحمل شد. علاوه بر این، اهمیت اساسی کاشت میلگرد در آن است که به شما این امکان را می‌دهد تا در نقشه‌های اجرایی خود، تغییراتی را ایجاد نمایید بدون آن که بخواهید تمامی فرآیندها را متوقف کنید. از آن جایی که کاشت میلگرد از طریق سوراخ کردن و چسباندن مصالح جدید به فعلی صورت می‌گیرد، شما می‌توانید در لحظه‌ای که اختلالی در پروژه‌ی خود احساس کردید، اقدام به رفع آن نمایید چرا که دیگر نیاز به بازسازی مجدد نخواهید داشت.

 

شیوه‌ی کاشت میلگرد

جهت کاشت میلگرد، سه شیوه‌ی کلی استفاده از مهار مکانیکی، چسب کاشت اپوکسی و مواد پایه سیمانی، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زیر به بررسی این سه شیوه می‌پردازیم.

1. مهار مکانیکی

در این شیوه‌ی کاشت میلگرد، سوراخی در بتن ایجاد می‌شود و آرماتورهای پره‌دار را با استفاده از مهارمکانیکی در آن قرار می‌دهند. پره‌های آرماتور با چرخاندن پیچی که بالای آن تعبیه شده، به دیوارها می‌چسبند و به شما این امکان را می‌دهند تا مصالح جدید را متصل نمایید.

 

2. چسب کاشت آرماتور اپوکسی

یکی دیگر از شیوه‌های کاشت میلگرد، استفاده از چسب کاشت آرماتور اپوکسی است. در این شیوه نیز اقدام به سوراخ کردن بستر مورد نظر باید کرد اما تفاوت آن با مهار مکانیکی و استفاده از مواد پایه‌ی سیمانی در آن است که دیگر نیازی به داشتن شعاع بالا برای بستر سوراخ‌ شده نخواهید داشت. پس از سوراخ کردن بستر، اقدام به پر کردن محل آن با استفاده از چسب آرماتور اپوکسی باید کرد و آرماتور را در آن فرو باید کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که مقاومت این چسب نسبت به دو روش دیگر بسیار بالا است.

می‌توانید برای مشاهده مشخصات چسب کاشت آرماتور و بولت بتن از اینجا وارد شده و برای تهیه آن با ما تماس بگیرید.

 

3. استفاده از مواد پایه‌ی سیمانی

در این روش برخلاف استفاده از چسب آرماتور اپوکسی باید محل سوراخ‌شده را با سیمان و روانساز پر کرد. دلیل استفاده از روانساز آن است که باید تمامی منافذ و خلل و فرج‌ها پر شوند. همچنین شعاع بستر سوراخ‌شده نیز در این روش باید حدودا به اندازه‌ی پنج میلی‌متر بیشتر از قطر میلگرد باشد.

 

کاربرد کاشت میلگرد

دلیل وجود بسترهای برای کاشت میلگرد، کاربردهای گوناگونی است که این روش دارد. در حقیقت از آن جایی که کاشت میلگرد با استفاده از شیوه‌ی اتصال صورت می‌گیرد، کاربردهای آن نیز وسیع‌تر شده‌است و همین موضوع باعث شده تا اهمیت آن نیز روز به روز بیشتر شود. با توجه به این موضوع، در ادامه به بررسی مهم‌ترین کاربردهای کاشت میلگرد می‌پردازیم.

 

  • ژاکت بتنی

زمانی که اقدام به مقاوم‌سازی به وسیله‌ی کاشت میلگرد می‌نمایید، عملا می‌توانید از روش مقاوم‌سازی ژاکت بتنی نیز بهره‌مند شوید. این نکته را در نظر داشته باشید که مقاوم‌سازی به این روش باعث افزایش مقاومت خمشی می‌شود که نتیجه‌ی آن، بهبود خواص بتن و مقاوم‌سازی سازه علیه حرارت خواهد بود.

  • ساخت تیر و ستون جدید

زمانی که صحبت از اعمال تغییرات جدید در پروژه می‌شود منظور ما چنین تغییراتی است. در حقیقت اگر تصمیم بگیرید که تیر و ستون جدیدی را به سازه‌ی خود اضافه نمایید، استفاده از کاشت میلگرد می‌تواند به شما کمک به سزایی نماید چرا که می‌توانید به راحتی با انواع شیوه‌های ذکرشده، اقدام به سوراخ کردن و اضافه کردن بخش جدید نمایید.

همچنین می‌توانید برای مشاهده‌ی مشخصات چسب کاشت دوجزئی میلگرد از اینجا وارد شده و برای تهیه آن با ما تماس بگیرید.

  • تقویت فونداسیون و ستون

یکی از مهم‌ترین ارکان هر ساختمانی، فونداسیون به کارگرفته شده در آن است. در حقیقت زمانی که با اختلال در این عملکرد مواجه شوید نیاز است تا با استفاده از کاشت میلگرد، اقدام به مقاوم‌سازی سازه‌ی خود نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که ستون ساختمان می‌تواند با استفاده از کاشت میلگرد، علاوه بر افزایش مقاومت، دچار تعمیرات متنوعی نیز شود.

  • نصب صفحات فلزی

یکی دیگر از کاربردهایی که باید در ارتباط با کاشت میلگرد به آن توجه شود، امکان نصب صفحات فلزی با استفاده از این روش است. استفاده از کاشت میلگرد برای نصب صفحات فلزی باعث می‌شود تا از دست شیوه‌های بی‌ثمری که نمی‌توانند چنین جنسی از سازه را متصل نمایند، راحت شوید.

 

سخن آخر

استفاده از شیوه‌ی کاشت میلگرد باعث می‌شود تا شما بتوانید مقاوم‌سازی پروژه‌های خود را با کم‌ترین هزینه انجام دهید. در این مقاله با بررسی نکات مرتبط با این موضوع سعی کردیم تا شما را راهنمایی نماییم.

همرسانی :