اصول ترمیم ساختمان

تاریخ انتشار : 1400/06/13

زمانی که صحبت از داشتن یک ساختمان مناسب می‌شود، منظور آن است که ساختمان شما از دو نظر کیفی و ظاهری در شرایط مناسبی به سر ببرد. در حقیقت هزینه‌های مختلف و زیادی برای رسیدن به یک ساختمان مناسب انجام می‌شود و همین نکته باعث شده تا آسیب رسیدن به هر بخش از آن خسارت‌های زیادی را به شما وارد نماید. همانطور که می‌دانید استفاده از مصالح باکیفیت و اجرای اصولی پروژه می‌تواند از میزان شدت خسارات بکاهد اما به هر حال اتفاقات اجتناب نا‌پذیری ممکن است روی دهند که به ظاهر یا مقاومت ساختمان شما آسیب برسانند. در چنین وضعیتی نیاز است تا اقدام به ترمیم ساختمان نمایید. در حقیقت روش‌ها و فرآیندهای مختلفی برای اجرای این کار ابداع شده‌اند. از آن جایی که شناخت اصول ترمیم ساختمان می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی نماید، نیاز است تا در وهله‌ی اول اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. در این مقاله به بررسی اصول ترمیم ساختمان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

آسیب رسیدن به ساختمان

همانطور که ذکر شد، اکثر ساختمان‌ها در معرض آسیب‌های متفاوتی قرار دارند. این آسیب‌ها به طور کلی می‌توانند ایمنی و زیبایی ظاهری ساختمان را در معرض خطر قرار دهند. به طور کلی، این آسیب‌ها به دو دلیل رخ می‌دهند. در حالت اول، ممکن است ساختمان شما در معرض بلاهای طبیعی قرار گیرد. در این حالت اتفاقاتی نظیر زلزله، سیل و طوفان می‌توانند آسیب‌های جدی به ساختمان وارد نمایند. در صورتی که ساختمان شما از مصالح مرغوبی ساخته شده باشد، آسیب کم‌تری به آن وارد خواهد شد که در نتیجه، ترمیم ساختمان نیز آسان‌تر خواهد بود. در حالت دوم اما آسیب رسیدن به ساختمان به دلیل مرغوب نبودن مصالح است. در این بخش شما به میزانی که در شروع ساخت، هزینه کرده‌اید، به همان میزان نیز از یک ساختمان مقاوم بهره‌مند خواهید بود.  این نکته را در نظر داشته باشید که ترمیم ساختمان، به طور مستقیم به عواملی مانند کیفیت بتن، نوع نما و ستون‌های استفاده شده وابسته‌است به همین دلیل نیز بهتر است که از ابتدای شروع، کیفیت مصالح مناسبی را انتخاب نمایید.

 

ترمیم ساختمان

ترمیم ساختمان به دلایل متعددی به عنوان یکی از مقرون به صرفه‌ترین شیوه‌های بهبود کیفیت زندگی شناخته می‌شود. زمانی که اقدام به ترمیم ساختمان می‌کنید، دیگر نیازی به نقل مکان به محلی دیگر نخواهید داشت. از طرف دیگر بسیاری از افراد تصور می‌کنند که ترمیم ساختمان به معنای نابود کردن ساختمان و ساخت مجدد آن است. برای رفع این سؤبرداشت نیاز است که یک تعریف کلی از این مفهوم ارائه دهیم. ترمیم ساختمان به معنای تعویض و تعمیر بخش‌هایی از ساختمان است که به دلیل یکی از آسیب‌هایی که ذکر شد، دیگر نمی‌توانند عملکرد سابق خود را ارائه دهند به همین دلیل نیز باید نسبت به تغییر و ترمیم بخش‌های مختلفی از آن اقدام کرد. این کار به معنای نابود کردن و بنای مجدد نیست بلکه به معنای استفاده از شیوه‌های مختلف و مناسب هر بخش به منظور بازگرداندن کارکرد به آن قسمت است.

 

شیوه‌های ترمیم ساختمان

از آن جایی که آسیب‌های وارد شده به ساختمان، بخش‌های متعددی را شامل می‌شود نیاز است تا پیش از هر کاری، منطقه‌ای را که به آن آسیب رسیده‌است را شناسایی نمایید. پس از انجام این کار باید با استفاده از روش‌های مختلف، اقدام به ترمیم آن بخش نمایید. در ادامه به بررسی اصول ترمیم ساختمان خواهیم پرداخت.

  • ترمیم ستون

ترمیم ستون یکی از مهم‌ترین بخش‌های ترمیم ساختمان است. از آن جایی که ستون به عنوان استخوان‌بندی ساختمان عمل می‌کند، ترمیم آن باید به شیوه‌ی کاملا اصولی انجام شود. یکی از مهم‌ترین شیوه‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن اقدام به ترمیم ستون نمایید، استفاده از ژاکت بتنی است. در حقیقت ستون، به دلیل عملکرد مهمی که در ساختمان دارد باید به شیوه‌ای ترمیم شود که علاوه بر تأثیر نگذاشتن بر سایر ستون‌ها، مقاومت آن را نیز افزایش دهد. زمانی که ستون دچار آسیب‌دیدگی می‌شود، باید در ابتدا محل آسیب را پیدا نمایید. در صورتی که قصد تعویض ستون و خراب نکردن بنا را داشته باشید می‌توانید با استفاده از انواع شیوه‌های اجرایی ژاکت بتنی، محل مورد نظر را ترمیم نمایید.

  • ترمیم سقف

سقف یکی از بخش‌هایی است که ترمیم آن همواره مورد بحث بوده‌است. در حقیقت به دلیل نوع مصالحی که در طراحی سقف استفاده می‌شود، این بخش معمولا با آسیب‌هایی مواجه می‌شود که از بلایای طبیعی ناشی شده‌اند. مواردی مانند نم دادن یا سوراخ شدن بخش‌هایی از سقف همگی در این زمره قرار می‌گیرند. برای ترمیم ساختمان در این حالت باید در ابتدا، محل مورد نظر را با استفاده از مصالح مناسبی مانند سیمان پر نمایید. پس از انجام این کار باید با استفاده از ایزوگام اقدام به مقاوم‌سازی سقف نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که ترمیم ساختمان باید با استفاده از مصالح مرغوب صورت گیرد به همین دلیل نیز سعی کنید در انتخاب نوع این مصالح دقت کافی را داشته باشید.

  • ترمیم بتن

یکی دیگر از بخش‌هایی که همواره در معرض آسیب قرار دارد بتن است. ترمیم بتن باید به شیوه‌ای صورت گیرد که استحکام ساختمان شما را تضمین نماید. نفوذ آب به درون بتن یکی از مهم‌ترین عوامل آسیب رسیدن به این بخش است؛ دلیل این امر نیز عمدتا به کیفیت پایین بتن مربوط است. شما می‌توانید با استفاده از انواع شیوه‌های ترمیم بتن مانند استفاده از میلگرد اقدام به ترمیم آن بخش نمایید. استفاده از چسب رزین برای مستحکم‌تر کردن آن بخش بسیار مهم است.

می‌توانید برای مشاهده‌ی انواع محصولات تعمیراتی بتن، از اینجا وارد شوید.

  • ترمیم کف

کف ساختمان نیز ممکن است به دلیل گذشت زمان دچار افت کیفیت شود. برای ترمیم ساختمان در این حالت می‌توانید یا تنها آن بخش را ترمیم نمایید یا آن که با استفاده از انواع موزاییک‌ها و کاشی‌ها اقدام به بازسازی تمامی آن بخش نمایید. ترمیم ساختمان معمولا منجر به مدرن‌تر شدن ظاهر ساختمان شما نیز می‌شود.

 

سخن آخر

ترمیم ساختمان همواره به عنوان یکی از سردرگمی‌های افراد شناخته می‌شده‌است. در حقیقت اکثر افراد به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی در این زمینه اقدام به کارهایی نموده‌اند که خرج بیشتری برای آن‌ها به همراه داشته‌است. با توجه به این نکته در این مقاله سعی کردیم تا با توضیح دادن بخش‌های مهم این موضوع، شما را در زمینه‌ی ترمیم ساختمان آگاه سازیم.

 در نظر داشته باشید می‌توانید برای تهیه انواع مواد و مصالح مورد نیاز، با ما تماس بگیرید. تمام محصولاتی که توسط مرکز بتن ایران عرضه می‌گردد، مطابق با استانداردهای کیفی بین المللی می‌باشد.

همرسانی :