مشاوره، مهندسی و اجرای آب بندی سازه‌های بتنی

تاریخ انتشار : 1400/07/17

یکی از مشکلاتی که سازه‌های بتنی ای که در شرایط مجاورت با آب ساخته شده اند، ممکن است با آن مواجه می‌شوند، این است که متاسفانه بعد از گذشت زمان، نفوذ آب به درون بتن باعث ایجاد تخریب در آنها می‌شود.

سازه‌هایی مثل سد، کانال‌ها، مخازن بتنی و حتی سازه‌هایی که در مجاورت آب زیرزمینی قراردارند همه و همه در معرض این خطر هستند که عدم توجه و رفع این مشکل می‌تواند خسارات زیادی را به بار بیاورد و حتی بعد از مدتی، هزینه‌ی بیشتری را برای بازسازی نیاز داشته باشند .

همواره تلاش می‌شود تا بتن به سطح بتن آب بندی برسد، بتن آب بندی به نوعی از بتن گفته می‌شود که در مقابل نفوذ هر نوع عوامل بیرونی به سطح و داخل بتن مقاومت کند.

برخی افراد که مالکان و مسئول فروش سازه‌های بتنی و یا به نحوی ذی نفع هستند، نگرانند که مبادا برای جلوگیری از این مسئله زمان را از دست داده باشند و به نوعی کار از کار گذشته باشد و حتی برخی نگرانند که در پروژه‌ی پیش روی خود چطور این مسئله را حل کنند اما به هر حال جلوی ضرر از هر کجا گرفته شود، منفعت است! درواقع فرآیند آب بندی بتن برای جلوگیری از همین مسئله انجام می‌شود که غفلت از این ویژگی، می‌تواند زحمات شما را در بخش‌های دیگر پروژه تحت الشعاع قرار دهد و دردسرساز شود.
 

 

فرآیند آب بندی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که شما با توجه به نوع سازه و میزان هزینه‌ی مورد نظرتان می‌توانید تصمیم نهایی را گرفته و بقیه‌ی کار را به مجموعه‌ی ما بسپارید.

البته این امری منطقیست که بسیاری از متقاضیان این کالا و خدمات به علت تخصصی بودن بحث ساخت و ساز، نتوانند تشخیص دهند که کدام روش برای رفع نیاز آنها مناسب‌تر است که البته از این جهت نیز جای نگرانی برای مشتریان عزیز وجود ندارد چرا که مشاوران متخصص و کارآزموده‌ی مجموعه‌ی ما برای جلوگیری از هر گونه ضرر و زیان و رضایت کامل مشتری امکان مشاوره را برای شما فراهم کرده‌اند.

 

متاسفانه گاهی بعضی شرکت‌های دیگر فروش مصالح ساختمانی، برای سودآوری بیشتر، مشتری را در دوراهی سختی برای انتخاب قرار می‌دهند و مشتری نیز به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از موضوع ساخت و ساز انتخاب اشتباهی را انجام می‌دهد که هم باعث صرف هزینه گزاف بیشتری می‌شود و هم آن طور که باید نتیجه نمی‌گیرند.

 

اما مشاوران ما برای جلوگیری از چنین اشتباهاتی در کنار شما هستند. البته قطعا مراجعان عزیزدر این مجموعه، برای انتخابی خوب از هوش کافی برخوردار هستند اما مسئله مهم در شرایط ویژه‌ی رقابتی امروز صرفا انتخاب خوب نیست بلکه مسئله مهم، تشخیص انتخاب بهتراست. ما به شما را در تشخیص انتخابی بهتر کمک می‌کنیم.

 

با توجه به نوع پروژه‌ی خود شما می‌توانید یکی از سه روش زیر را انتخاب کنید که به نوع اول و دوم آن آب بندی اصلاحی و به نوع سوم آب بندی ابتدایی هم گفته می‌شود که در واقع نوع اصلاحی آب بندی سطح بتن و نوع ابتدایی آب بندی مغز بتن محسوب می‌شود:

 

  1. آب بندی با ایجاد لایه‌هایی بر روی سطح بتن
  2. آب بندی با استفاده از تزریق
  3. آب بندی از طریق افزودنی‌ها در طی فرآیند ساخت بتن

 

آب بندی با ایجاد لایه‌هایی بر روی سطح بتن

اولین مورد به دو نوع مختلف تقسیم می‌شود؛ استفاده از لایه ساز‌ها و نفوذ کنند‌ه‌ها.

همان طور که از انتخاب نام برای نوع لایه سازها مشخص است مثل یک عایق و سطح حفاظتی هستند و ماده‌ی اصلی تشکیل‌دهنده این نوع بیشتر، پلیمراست و برای مواردی مانند اپوکسی‌ها، پلی یورتان‌ها و اکریلیک‌ها را می‌توان از آن استفاده کرد. این موارد با مقداری تغییر در ساختار خود در جهت بهبود وضعیت عملکرد، امکان استفاده در شرایط متفاوت و متنوعی را برای ما فراهم می‌کنند.

البته عملکرد نفوذ کننده‌ها با نوع قبل تفاوت دارند و در واقع علت عدم جذب آب، کریستال‌هایی از کلسیم هستند که با وجود رطوبت در داخل لوله‌های مویینه بتن، رشد کرده و محل تراوش را مسدود می‌کنند. برای این فرآیند از دو تکنولوژی مختلف از جمله روند تکثیر کلسیم‌ها در مسیر لوله‌های مویینه و دیگری انتقال یونی کریستال‌ها به بتن استفاده می‌شود.

 

آب بندی با استفاده از تزریق

 در مواردی با شرایطی ویژه ممکن است میزان حجم آب نفوذ کرده به حدی بالا باشد که به هیچ عنوان امکان استفاده از ملات وجود نداشته باشد. در واقع فشار زیاد آب، تراوش هر نوع ملاتی را که در مسیر خود قرار دارد، شسته و پس می‌زند. البته برای این کار ملاتهای خاصی وجود دارد که با سرعت زیاد جلوی نفوذ آب را می‌گیرند. از معایب این روش می‌توان به عدم دسترسی یا گرانی آن اشاره کرد.

همچنین در مورد دوم، برای تزریق، وسایلی به شکل و اندازه یک خودکار(پنکر) وجود دارند که در مسیر تراوش آب تعبیه می‌شود و عملیات تزریق را به وسیله‌ی پمپ‌هایی با مقاومت بالا انجام می‌دهند. معمولا فشار تزریق در شرایط ویژه و به ندرت، برای موارد صنعتی مثل سدها مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولا در تزریق‌های عادی، تنها نیمی از این میزان مقاومت، مورد نیاز است.

 

آب بندی از طریق افزودنی‌ها در طی فرآیند ساخت بتن

این روش آب بندی به یکی از یه روش افزودنی صورت می‌گیرد:

  1. آب بندی توسط افزودنیهای کریستال شونده:

عملکرد این افزودنی همانند افزودنی‌هایی از نوع خود ترمیم کننده بتن است. زمانی که در داخل بتن قرار داشته باشند و آب به بتن نفوذ پیدا کند، آب نفوذ یافته در بتن به همراه این مواد و همچنین آهک واکنش داده و شکفته می‌شود. این کریستاله شدن باعث انسداد مجاری مویینه حرکت تراوش آب در بتن می‌شود. در این مورد حتی اگر آب به هر سطحی از بتن نفوذ کند همراه با کریستال شونده‌ها واکنش داده و مجاری را به طور کامل می‌بندد.

 

2. آب بندی توسط افزودنی اصلاح کننده:

 کار خمیر سیمان، چسباندن سنگدانه‌های داخل بتن به هم است. هرچه میزان چسبندگی خمیر سیمان بیشترباشد، به همان نسبت قابلیت پیوستگی بین ذرات نیز افزایش پیدا می‌کند و ماده سیمان با توان بیشتری سنگدانه‌ها را به یکدیگر می‌چسباند.

 

3. آب بندی توسط افزودنی میکرو:

این نوع از افزودنی‌ها با پر کردن لوله‌ها و حفره‌های بتن باعث افزایش میزان تراکم شده و در نتیجه، موجب کاهش میزان نفوذ پذیری آن می‌شوند. همچنین این نوع مصالح از خاکستر بادی، میکروسیلیس و نانوسیلیس تشکیل شده اند.
 

در این مقاله درمورد نحوه مشاوره، مهندسی و اجرای آب بندی سازه‌های بتنی، به طور مختصر صحبت کردیم. البته آب بندی بتنی به همین موارد اکتفا نمی‌شود و شامل مباحث گسترده تری نیز هستند. به همین دلیل، برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران این حیطه در مجموعه‌ی ما می‌توانید با ما تماس گرفته تا در صورت به نتیجه رسیدن بعد از مشاوره، مهندسی و همچنین اجرای این پروژه را به مجموعه ی مطمئن و حرفه‌ای ما بسپارید.

 

همرسانی :