معرفی بهترین ترمیم کنندههای بتن
تاریخ انتشار : 1400/09/06
بتن در حال حاضر از پراستفاده ترین مصالح در ساخت و ساز است. فراوانی، مقاومتِ خوب و هزینه مناسب، باعث محبوبیت بتن شده است. بنای بتنی هرچند مقاومت خوبی دارد، اما در مقابل عوامل محیطی میتواند آسیب پذیر باشد. بنابراین برای حفظِ سلامت و پایداری بتن بعد از ساخت بناهای بتنی، فاز نگهداری از آن شروع میشود. این فاز به خصوص در پروژههای حساس و حیاتی بسیار مهم است. مهندسان برای ترمیم این نوع بناها، از ترمیم کننده بتن استفاده میکنند. در این مقاله به معرفی انواع ترمیم کننده بتن میپردازیم. اما قبل از آن باید ببینیم که اصلا به چه فرآیندی"مرمت بتن"میگویند.
در نظر داشته باشید برای مشاوره و دریافت انواع خدمات مربوط به مهندسی بتن، میتوانید با ما تماس بگیرید.
مرمت بتن چیست؟
مرمت بتن به زبان ساده، فرآیندِ ترمیم بتن قدیمی و آسیبدیده است. ترمیم بتن، به بازگرداندن ظاهر بنا به همان شکلِ اولیه کمک میکند. در این راستا، مهندسان از انواع ترمیم کننده بتن استفاده میکنند. با این حال، بین تعمیر بتن و ترمیم بتن، تفاوت بسیاری وجود دارد. در حالی که تعمیر بتن آسیب دیده ممکن است مشکلات ساختاری بتن را برطرف کند، اما به زیبایی شناسی توجه زیادی نمیکند. با ترمیم بتن، هر دو مزیت را دریافت میکنید. ترمیم کننده بتن در انواع مختلفی به بازار عرضه میشود از جمله :
- چسب بتن (چسب لاتکس و چسب اپوکسی)
- ملات ترمیم کننده بتن با پایه سیمانی
- ملات ترمیم کننده بتن با پایه پلیمری
- ملات ترمیم کننده بتن با پایه نیمه پلیمری
- رزین ترمیم کننده بتن
انواع ترمیم کننده بتن
چسب بتن: چسبِ بتن از جمله موادی است که در هنگام درست کردن بتن به این مخلوط اضافه میشود. هدف مهندسان از اضافه کردن این چسب، افزایش چسبندگی بتن و در نهایت مقاومت بتن است. این تنها استفاده و کاربرد چسب بتن نیست، از این چسب به عنوان ترمیم کننده بتن هم استفاده میشود. در مرمت بناهای بتنی برای اینکه بتن جدید با بتن قدیمی به خوبی به هم بچسبند و یکدست شوند، از چسب بتن استفاده میکنند این چسب یک ترمیم کننده بتن با قدرت بالا محسوب میشود. چسب بتن در دو دسته اپوکسی (اصلاح شده بر پایه رزین اپوکسی) و لاتکس در بازار عرضه میشود. چسب بتن به دلیل خاصیت ضد آبی که دارد، هم در بناهای قدیمی به عنوان ترمیم کننده بتن و هم با هدفِ آببندی استخرها و مخازن آبی استفاده میشود.
چسب بتن اپوکسی
- مرمت بناهای بتنی
- بتن به مقاطع فلزی متصل میکند.
- قابلیت تزریق در انواع ترک را دارد.
- در سازههای با کاربری غرقابی استفاده میشود.
- چسباندن بتنِ جدید به مقاطع بتنی قدیمی
- چسباندن ورقهای FRP روی بتن
میتوانید برای مشاهده مشخصات پوشش اپوکسی 100 جامد با مقاومت شیمیایی بالا، از اینجا وارد شده و برای تهیه آن با ما تماس بگیرید.
چسب بتن لاتکس
- مرمت بناهای بتنی
- چسباندن بتن قدیمی به بتن جدید
- مقاومت فشاری بتن را تا ۱۵ درصد افزایش میدهد.
- نفوذپذیری در بتن را کاهش میدهد.
- بهبود عملکرد و کارایی بتن
- افزایش مقاومت خمشی و سایشی بتن
- حفظ سلامت بتن در در دوره یخبندان
- جهت سازههای سیمانی
ملات ترمیم کننده بتن با پایه سیمانی
یکی از مواردی که به عنوان ترمیم کننده بتن استفاده میشود، ملاتهای ترمیم کننده بتن با پایه سیمانی است. از مزایای مهم این ملاتها قیمت کم آنهاست. در این ملات نسبت استفاده سیمان به ماسه یک دوم یا یک سوم است. برای بهبود عملکرد این نوع ملات مواردی مانند روان کنندهها، الیاف و... را به آن اضافه میکنند.
ملات ترمیم کننده بتن با پایه پلیمری
ملات پلیمری، ترمیم کننده بتنهایِ قدیمی و پرکننده ترکهای عمیق در دیوارهای بتنی است. این ملات، حاوی رزینهای پودریِ پلیمری است. به همین دلیل باعث چسبندگی بالای ملات به سطوح میشود. این ملات در سطوح عمودی و زیر سقفها به راحتی قابل استفاده هستند. برای استفاده از ملات پلیمری به هر کیسه ۲۵ کیلوگرمی، ۷ تا ۸ لیتر آب اضافه میشود. فراموش نکنید با توجه به حجم و سرعتِ کار، ملات پلیمری را طبخ و سعی کنید ملات پلیمری ترمیم کننده بتن را کمتر از ۲۰ دقیقه مصرف کنید.
ملات ترمیم کننده بتن با پایه نیمه پلیمری
این ملات، حاوی پلیمرهای نیمه فعال و فعال است. از این رو به آن ترمیم کننده بتن نیمه پلیمری میگویند. از مناسبترین ملات برای آببندی و مرمت بناهای بتنی است.
رزین ترمیم کننده بتن
از رزین پلیمری، به عنوان ترمیم کننده بتن استفاده میشود. این رزینها در دو دسته رزین اپوکسی و رزین پلی اورتان به بازار عرضه میشود.
رزین اپوکسی
این رزین، دو جزء سخت شونده و عمل آورنده دارد. به دلیل این دو ویژگی در ساختار، رزین اپوکسی در برابر واکنشهای اسیدی بسیار مقاوم است و زمان عمل آوری آن بسیار سریع است. با وجود این که این رزینها بسیار رقیق هستند، اما خواص چسبندگی فوق العادهای دارند. برای استفاده از رزین نیاز به حلال خاصی نیست و با آب سازگار است.
رزین پلی اورتان
رزین پلی اورتان به صورت تک جزئی و دو جزئی در بازار وجود دارد. از این رزین در صنایع مختلف استفاده میشود. از این رزین، به عنوان ترمیم کننده بتن استفاده میشود. پلی اورتان در مقابل ضربه و ترک، بسیار مقاوم است. از ویژگیهای بارز آن آمادهسازی در محیط کار با سرعت بالا و در دمای معمولی است. از این رزین برای آببندی و پر کردن درزهای بتن استفاده میشود.
استفاده از ترمیم کننده بتن یا تخریب بنا؟
یکی از بزرگترین مزایای استفاده از ترمیم کننده بتن این است که هزینه کمتری نسبت به ساخت و ساز جدید دارد. این درحالی است که، ترمیم کننده بتن علاوه بر کاهش هزینه، ظاهری کاملا نو به ساختمان شما میدهد. ترمیم کننده بتن، ترکهایی که مشکلات سازهای هستند را ترمیم میکند. با ترمیم به موقع بنا، ضمن حفظ جان ساکنان احتمالی، هزینههای خود را کاهش میدهید. چرا که در صورت عدم توجه به موقع، مقاومت بنا به شدت کاهش مییاید و دیگر با تعمیر و ترمیم قابل برگشت نیست. بنابراین ناگزیر به تخریب بنا میشوید.
استفاده از ترمیم کننده بتن و میزان پایداری بناهای
یکی از سوالات اساسی بعد از استفاده از ترمیم کننده بتن، در مورد میزان پایداری بنا است. آیا بنا مرمت شده به اندازه کافی مقاوم است؟ متاسفانه حدود پنجاه درصد از تعمیرات بتن، در عرض دو سال شکست میخورند و دوباره به مرمت یا اصلا تخریب نیاز دارند. یکی از دلایل مهم این شکستها، عدم مرمت اصولی و استفاده از ترمیم کننده نامناسب است. قبل از اینکه هر بار بنا را مرمت کنید، به دقت مشکل را بررسی کنید. در مقاله "مشاوره ،کارشناسی و ارائه آزمایشهای غیر مخرب بتن" روشهای غیر مخرب برای شناسایی مشکلات بناهای بتنی را معرفی میکنیم. در صورتی که تخصصی در این کار ندارید، میتوانید از نظرات و مشاوره متخصصین بهرهمند شوید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره، کارشناسی و ارائه آزمایشهای غیر مخرب بتن، میتوانید با ما تماس بگیرید.
بتن خود ترمیم شونده
استفاده از بتن خود ترمیم شونده باعث میشود برای مرمت بناهای بتنی کمتر به سراغ ترمیم کننده بتن برویم. استفاده کمتر از ترمیم کننده بتن، به معنی پایین آوردن هزینههای نگهداری بنای بتنی است. بتن خود ترمیم شونده، در سال ۲۰۱۶ توسط هنک جونکرز اختراع شد. این اختراع سر و صدای زیادی در صنعت ساخت و ساز به پا کرد. به بتن خود ترمیم شونده، بتن زیستی هم میگویند. چراکه از باکتریها، برای ترمیم خود استفاده میکند. این باکتری باسیل نام دارد. به محض وارد شدن آب به ترکها و درزهای بنای بتنی، این باکتری فعال میشود و در واکنش با آب، سنگ آهک تشکیل میدهند. بنابراین بدون استفاده از ترمیم کننده بتن، ترکها و درزها تکمیل میشوند.