موارد استفاده از عایق پلیمری دو جزئی کدامند؟

تاریخ انتشار : 1400/10/18

بخش مهمی از فعالیت‌های ساختمانی، فعالیت‌های توسعه‌ای و بهبود دهنده است. اقداماتی که جهت مقاوم سازی ساختمان انجام می‌شود، باعث ثمربخش شدن مراحل گسترده و پیچیده‌ی پیشین است. برای مقاوم سازی ساختمان از روش‌ها، ابزارها و مواد مختلفی استفاده می‌شود. هر کدام از این موارد که خود به موارد متعددی تقسیم می‌شوند، به جای خودشان مفید و کارآمد هستند. هزینه‌های مقاوم سازی ساختمان، بیشتر از اینکه هزینه محسوب شوند، به نوعی یک نوع سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. نوعی سرمایه‌گذاری که تضمین کننده‌ی سلامت و آسایش استفاده کنندگان از ساختمان مورد نظر است. در این مقاله به بررسی عایق پلیمری دو جزئی، مزایا و ویژگی‌ها، کاربردها، تاثیرات مفید آن برای مقاوم سازی ساختمان، روش و نحوه‌ی استفاده و به کارگیری آن و چرایی انتخاب محصول مورد نظر جهت مقاوم سازی ساختمان پرداخته شده‌است.

 

عایق پلیمری دو جزئی چیست؟

عایق پلیمری دو جزئی، یک نوع عایق رطوبتی است که می‌تواند انواع فشار مکانیکی و هیدرولیکی سازه را تحمل پذیرتر کند و از این جهت برای مقاوم سازی ساختمان دارای کاربرد است. عایق دو جزئی، ماده‌ای برای مقاوم سازی ساختمان از طریق آب بندی کردن انواع سطوح است. در سطوحی مثل چاله آسانسور، کف بالکن، پشت بام، آب بندی استخر، سرویس بهداشتی و مواردی دیگر کاربرد دارد. هر سطح و مکانی که در معرض آب باران و رطوبت است، باعث ایجاد نم می‌شود. نم و رطوبت زدگی برای بسیاری از سطوح به عنوان یک مشکل، رخ می‌دهد. استفاده از عایق پلیمری دو جزئی در جهت ضد آب کردن سطوح، به نوعی مقاوم سازی ساختمان محسوب می‌شود که برای رسیدن به ساختمانی قابل اطمینان‌تر و مقاوم‌تر، پیگیری آن الزامی است.

 

مشخصات عایق پلیمری دو جزئی در مقاوم سازی ساختمان

شناخت مزایا و ویژگی‌های هر چیزی، باعث می‌شود که بتوان برای تصمیم گیری راجع به استفاده از آن بهتر عمل کرد. عایق دو جزئی ویژگی‌ها، خصوصیات و مزیت‌های متنوعی دارد. در مجموع، تمام این ویژگی‌ها در جهت مقاوم سازی ساختمان اهمیت پیدا می‌کند و از آن ویژگی‌ها به عنوان مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بدون رنگ بودن عایق 
  • کم شدن میزان هزینه‌ها
  • مقاومت زیاد در مقابل گرما
  • امکان سنگ کاری بر روی آن سطوح
  • میزان زیاد انعطاف پذیری
  • وجود مقاومت زیاد در برابر یخ زدگی
  • اجرای نسبتا ساده
  • مقاومت قابل توجه در مقابل ضربات و سایش‌ها
  • قابلیت استفاده بر انواع فضاها و سطح‌های خارجی و داخلی
  • امکان اجرا روی انواع سطوح مرطوب

 

کاربردهای عایق پلیمری دو جزئی برای مقاوم سازی ساختمان

مقاوم سازی ساختمان مهم‌ترین کاربرد عایق دو جزئی است، اما اگر کاربردهای این ماده با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار گیرد، می‌توان موارد زیر را به عنوان مثال‌هایی در این جهت مورد توجه قرار گیرد.

  • اجرای آب بندی پارکینگ‌ها
  • مقاوم سازی سطوح حمام در مقابل اثرات آب
  • انجام آب بندی دیوارهای حائل
  • آب بندی چاله‌ی آسانسور
  • ضد آب کردن مخازن آب و استخر
  • ضد آب کردن و آب بندی موتور خانه‌ها، تصفیه خانه فاضلاب و آشپزخانه‌ها
  • آب بندی پشت بام
  • آب بندی کردن پل
  • آب بندی کردن روف گاردن
  • سرویس بهداشتی

برای مشاهده مشخصات میان بولت آب‌بند، می‌توانید از اینجا وارد شوید.

 

مراحل استفاده از عایق دو جزئی در جهت مقاوم سازی ساختمان

در مرحله‌ی اجرا و استفاده کردن از عایق دو جزیی، رزین مورد نظر و پودر موجود با همدیگر ترکیب می‌شوند و دیگر نیازی به استفاده از مخلوط آن با آب وجود نخواهد داشت. باید به نکات دیگری نیز توجه کرد تا مقاوم سازی ساختمان از این روش، دچار مشکل نشود. نکاتی مثل اینکه سطحی که قرار است، عایق دو جزئی پلیمری بر روی آن قرار گیرد، باید بدون وجود هرگونه گرد و غبار، هر نوع ذره چسبنده و یا ذرات روغن باشد. نکته‌ی دیگر که قبل از مقاوم سازی ساختمان از طریق این روش باید به آن توجه شود، پاکسازی سطح فلزی از وجود هر نوع زنگ یا لکه روغن از روی آن است. به طور کلی سطح مورد نظر باید قبل از اجرا با این ماده، به خوبی صاف شود. نکته‌ی مهم برای مقاوم سازی ساختمان از این روش این است که سطحی با ویژگی جاذب آب بودن، باید قبل از مورد استفاده قرار گرفتن، کاملا به میزان اشباع برسد.

 

 

چرا باید برای مقاوم سازی ساختمان، از عایق دو جزئی استفاده کرد؟

یکی از ویژگی‌های مهم محصول مورد نظر، وجود قابلیت اجرای آن بر روی سطوح مرطوب و خیس است. این قابلیت باعث می‌شود که مقاوم سازی ساختمان از این روش، با سهولت و سرعت بیشتری انجام شود؛ چرا که هنگام اجرای این روش، حتما نباید سطح مورد نظر خشک باشد و حتی در صورت وجود رطوبت نیز می‌تواند استفاده شود.

پودر استفاده شده در این نوع عایق، ترکیبی از انواع سوپر سیلیس‌های سیمان و سیلیس‌های معدنی است. با توجه به ساختار این ماده که سوپر سیلیس و سیمان پلیمری و هیبریدی بخش‌هایی از آن هستند، استفاده از آن می‌تواند مقاوم سازی ساختمان را تا حد مطلوبی پیش ببرد، به صورتی که سطح مورد نظر در برابر انواع متنوعی از ضربات مکانیکی و سایش‌ها مقاومت پیدا کند.

این محصول در برابر دماهای مختلفی مثل بازه‌ی منفی چهل درجه تا مثبت نود درجه مقاوم است. عایق پلیمری در طیف‌های متنوعی از رنگ‌ها ارائه می‌شود که وجود این مورد در نهایت ظاهر بهتری نیز ایجاد خواهد کرد. برای مثال از رنگ آبی این محصول برای سطوح استخرها که معمولا آبی می‌باشند، استفاده می‌شود.

وجود قابلیت چسبندگی زیاد به سطوح سیمانی نیز در انتخاب این محصول، بسیار موثر است. گرچه این محصول مقاومت زیادی ایجاد می‌کند، اما با این حال دارای انعطاف مناسبی است. این محصول انواع درزها را تا حد پنج سانتی متر می‌تواند پوشش دهد. در برابر انواع یون‌های کلر که تخریب کننده می‌باشند، مقاوم بوده و همینطور مانع نفوذ یون کلر و سولفات می‌شود. تمام این موارد در جهت مقاوم سازی ساختمان موثر و مفید هستند.

 

 

عایق پلیمری دو جزئی؛ کاربردی در مقاوم سازی ساختمان

با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله، اهمیت عایق پلیمری دو جزئی بیشتر از قبل مشخص شده‌است. این محصول در جهت مقاوم سازی ساختمان اهمیت ویژه‌ای داشته و فرد تصمیم گیرنده در پروژه‌های ساختمانی، برای ایجاد سازه‌ای امن به استفاده از این محصول نیازمند است. همانقدر که ساختن اصولی یک سازه پر اهمیت است، مقاوم سازی آن نیز به همان میزان تعیین کننده است. چرا که در نهایت همراهی کیفیت و مقاومت با یکدیگر می‌تواند رضایت مصرف کننده را در پی خواهد داشته باشد.

در نظر داشته باشید برای دریافت مشاوره و خدمات فنی و مهندسی بتن، با ما تماس بگیرید.

همرسانی :