ماستیک پلییورتان تک جزئی
تاریخ انتشار : 1400/12/03
آببندی سازههای آبی و ساختمان های بتنی بر اساس چه اصولی و با استفاده از چه تکنیکهایی صورت میپذیرد؟
آب بندی سازههای بتنی با استفاده از مواد و تکنیکهای مختلفی انجام میشود. ماستیک، یکی از موادی است که برای آببندی مخازن آب و فاضلاب و استخرها و درزهای ساختمانی و سازههای آبی به کار میرود. ماستیک انواع مختلفی از جمله تکجزئی و دو جزئی دارد و در دستهبندی دیگر میتوان ماستیک را به دو نوع سرد اجرا و گرم اجرا تقسیم کرد. میتوانید برای خرید ماستیک پلی یورتان تک جزئی به ما مراجعه کنید، مرکز فنی و تخصصی بتن ایران، بهترین کیفیت ماستیک با مناسبترین قیمت را به شما میفروشیم. برای کسب اطلاعات بیشتر ابتدا این مقاله را به طور کامل مطالعه کنید و سپس با کارشناسان ما تماس بگیرید.
ماستیک پلی یورتان چیست؟
این ماده یک درزگیر است و نوعی الاستومتر محسوب میگردد. ماستیک پلی یورتان تک جزئی در دما و رطوبت اتاق خشک میشود. ماستیک تک جزئی از جنس پلی یورتان برای آببندی به کار میرود. این ماده بر روی انواع سطوح قابل استفاده است و الاستیسیته و چسبندگی بالایی داشته و بسیار در برابر ضربه و فشار دارای میزان تحمل بسیار بالاییست. مقاومت مکانیکی این ماده از سیلیکون بیشتر است و همین باعث شده در بسیاری از مواقع جایگزین سیلیکون گردد.
سیلیکون همان چسب آکواریوم است که برای درزگیری استفاده میشود. ماستیک پلی یورتان ارگانیک است ولی سیلیکون از مواد مصنوعی ساخته شده است. در نتیجه گاهی بعضی از سیلسکونها استقامت بیشتری نسبت به ماستیک تک جزئی نشان میدهند. به طور تقریبی عمر ماستیک پلی یورتان حدود ۵ تا ۱۰ سال است، هرچه کیفیت ماستیک بهتر باشد، عمر آن بیشتر خواهد بود. به منظور خرید ماستیک تک جزئی برای آببندی ساختمان به ما مراجعه کنید.
مزایای ماستیک پلی یورتان چیست؟
این ماده مقاوم و کاربردی مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- 1. ماستیک پلییورتان تک جزئی، به علت اینکه از یک جز ساخته شده است برای کاربردی بودن نیازی به مخلوط شدن با ماده دیگری ندارد و در مجاورت هوا به راحتی خشک میشود. لذا برای آب بندیها و درزگیریهای سریع میتوان از آن استفاده کرد. اگر میخواهید قسمتی از ساختمان را فورا درزگیری کنید، ماستیک تک جزئی بهترین انتخاب برای شماست. میتوانید مشخصات این محصول را مشاهده کرده و برای تهیه این مصالح ساختمانی با کارشناسان ما در وبسایت مرکز فنی و تخصصی بتن ایران تماس بگیرید.
- 2. ماستیک پلییورتان در قسمتهای مختلفی در ساختمانسازی به ویژه در آببندی ساختمان به کار میرود. چه در هنگام ساخت ساختمان و چه در هنگام بازسازی و مرمت، ماستیک میتواند کاربردی باشد. هر دو نوع ماستیک تک جزئی و دو جزئی در ساختمان کاربرد دارند. ماستیکها در سطوح افقی و عمودی کاربردی هستند و احتمال تخریب آنها از سطوح عمودی بسیار کم است. به منظور آببندی ساختمان، میتوان از ماستیک در کف سازی، درزگیری، درزهای ژوئن و درزهای انبساطی و ... استفاده کرد. برای آشنایی و اطلاعات بیشتر، مشخصات این محصول را مطالعه کنید.
ماستیک پلییورتاندر فرایند آببندی ساختمان دو نوع دارد: درزگیر آب بندی و چسب
ماستیک در فرایند آببندی ساختمان با درجه سختی بالاتر از 45 چسب نامیده میشود و ماستیک با درجه سختی پایینتر از 45 درزگیر آببندی نام دارد که هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. چسب نسبت به درزگیر، چسبندگی بالاتری دارد و از الاستیسیته کمتری برخوردار است. اگر قصد دارید قطعات فلزی را به منظور لرزش گیری به سطحی بچسبانید، ماستیک چسبی را از ما خریداری کنید. ماستیک چسبی برای چسباندن فلز به فلز، بتن به فلز، سنگ به فلز، چوب به فلز و ... به کار میرود. ماستیک پلییورتان چسبی برای درزگیری فلزی در آببندی ساختمان بسیار مناسب است.
انواع ماستیک پلییورتان تک جزئی چیست؟ و چه تاثیری در آببندی ساختمان دارد؟
برای اینکه بتوانید بهترین نوع ماستیک را برای ساختمان خود خریداری کنید، لازم است که با انواع ماستیک تک جزئی آشنا باشید:
1.خود تراز شونده یا self levelling و نقش آن در آببندی ساختمان
این نوع ماستیک پلییورتان تک جزئی، از نوع ماستیکهای چسبی با غلظت کم است. نوع خود تراز شونده برای درزگیری کفها به کار میرود و چسبندگی بسیار بالایی دارد. ماستیک سلف لولینگ استحکام بالایی در برابر محیطهای خارجی و مواد شیمایی مهاجم دارد و دوام کف ساختمان را تضمین میکند. کیفیت ماستیک خود تراز شونده در برابر نفت، روغن و ... بسیار بالا است و میتوان آن را در کفهایی به کار برد که در تماس با مواد شیمیایی خطرناک هستند. آببندی ساختمان باید در تمام قسمتها انجام شود که آببندی کف نیز بخشی از آن است.
برای اطلاعات بیشتر، مقالهی " کاربرد استفاده از ملات خود تراز شونده کدام است؟ " مطالعه کنید.
2.ماستیک پلییورتان از نوع low-Modul و نقش آن در آببندی ساختمان
بعضی از درزگیریهای ساختمانی نیاز به جا به جایی زیادی دارند. برای درزگیری در این قسمتها ماستیک low modul کاربردی است. کاربرد این نوع ماستیک بسیار گسترده است و برای آببندی صنعتی و ساختمانی به کار میروند. در فرایند آببندی ساختمان برای درزگیری انواع درزها مانند درز ژوئن، آب بندی فلاشینگ، درزبندی درز از نوع انبساط، آب بندی کردن درز بتن و ... میتوان از ماستیک پلییورتان تک جزئی نوع low modul استفاده کرد. برای خریداری ماستیک low modul میتوانید با ما تماس بگیرید.
3.ماستیک ساختمانی یا Construction و کاربرد آن در آببندی ساختمان
این نوع ماستیک پلییورتان تک جزئی، از رایجترین درزگیرهای استفاده شده در آببندی ساختمان است. تمامی انواع درزگیریها در صنعت و ساختمانسازی را میتوان با این نوع ماستیک انجام داد.
این نوع ماستیک دارای خاصیت چسبی تقریبی است و در روند آببندی ساختمان برای متصل کردن بتن به فلز، فلز به فلز، فلز به شیشه و ... میتوان از آن استفاده کرد. رایجترین ماستیک تک جزئی استفاده شده، ماستیک از نوع ساختمانی است.
4.ماستیک Auto glass و استفاده آن در آببندی ساختمان
این نوع ماستیک نه تنها کاربردی در ساخت و آببندی ساختمان ندارد بلکه برای چسباندن شیشه خودرو از آن استفاده میکنند.
برای آشنایی با انواع دیگر کاربردهای ماستیک، مقالهی " ماستیک چه کاربردهایی دارد؟ " را مطالعه کنید.
آببندی ساختمان: ماستیکهای سرد اجرا و گرم اجرا
ماستیکها بر اساس نوع اجرا به دو دسته سرد اجرا و گرم اجرا طبقه بندی میشوند. در هنگام استفاده از هر یک از این ماستیکها، باید نکات ایمنی را رعایت کرد.
ماستیکهای سرد اجرا، در زمان استفاده بسیار شکلپذیر و نرم هستند و به همین سبب به راحتی میتوان با آنها درزبندی انجام داد. برای درزگیری پشتبام، کانالهای آبرسانی، درزگیری عمودی و افقی و درزگیری پنجرهها در آببندی ساختمان میتوان از ماستیک سرد اجرا استفاده کرد. پایه این نوع ماستیکها رزین پلی یورتان است.
در ماستیکهای گرم اجرا باید به این نکته توجه کرد که با افزایش بیش از حد دما، میتواند به ماستیک آسیب برساند. این نوع ماستیک برای درزهای انبساطی و درزهای ژوئن کاربرد دارد و همچنین برای درزگیری کف نیز به کار میرود. همچنین این نوع ماستیک ابتدا حرارت داده میشود تا به سیالیت مناسب برسد و سپس استفاده میشود.
موارد استفاده از ماستیک پلی یورتان تکجزئی:
- آببندی درزهای انبساطی سازههای بتنی، مخازن آب و فاضلاب، تصفیهخانهها و درز دور لولهها
- پر نمودن درزهای انبساط
- سیلنمودن ترکهای تصادفی و ترمیم درزهای کنترل
- ترمیم بتن تخریب شده
- پر نمودن درز اطراف شیشه، در و ... در وسایل نقلیه
- درزبندی سطوح فلزی و آلومینیومی در ساختمان و سولهها
- آببندی و پر کردن درز کاشی، سرامیک و سنگها
چطور باید از ماستیک پلییورتان تکجزئی برای آببندی ساختمان استفاده کرد؟
ماستیکها موادی با رفتارهای شیمیایی و فیزیکی خاص هستند که باید به درستی از آنها استفاده کرد تا نتایج مطلوب حاصل شوند. میزان ماستیک مصرفشده برای آببندی ساختمان، بستگی به اندازه درز، وزن ماستیک و حجم آن دارد. ماستیک پلییورتان تک جزئی حالت خمیری شکل دارد و در رنگهای خاکستری، سفید، مشکی و طوسی وجود دارد. چگالی آن 1.21 گرم بر سانتی متر مکعب است و 30 دقیقه طول میکشد تا به صورت سطحی خشک شود. در یک روز دو الی سه میلیمتر خشک میشود.
این ماده نباید با چشم یا پوست در تماس قرار بگیرد چرا که مواد شیمیایی آن برای بدن خطرناک هستند. همچنین در زمان کار کردن با ماستیک باید از عینک و دستکش استفاده کرد. برای اینکه ماستیک حداکثر بازدهی خود را داشته باشد، باید دقت کنید که درزها به طور کامل گرفته شوند. برای گرفتن کامل درز ابتدا باید آن را کاملا تمیز کنید. درز نباید گرد و خاک، ذرات سست، آب، چربی، رنگ و ... داشته باشد. پس حتما ابتدا سطوح را تمیز کنید و سپس از ماستیک استفاده نمایید.
اگر سطحی که میخواهید آن را درزبندی کنید صاف و هموار نیست، آن را سندبلاست بکشید و روی سطح صاف درزگیری را انجام دهید. انجام دادن این کارها مقاومت و دوام درزگیری در فرایند آببندی ساختمان را بیشتر میکند. برای انجام خدماتی مانند درزگیری، میتوانید با ما تماس بگیرید.
نکاتی که در زمان استفاده از ماستیک پلی یورتان باید بدانیم!
اگر میخواهید ماستیک را روی سطحی قدیمی مانند بتنهای فرسوده به کار ببرید، یا اگر میخواهید آن را روی سطح کاملا تمیز فلز قرار دهید باید ابتدا از پرایمر استفاده کنید. استفاده از پرایمر اتصالات را محکم میکند و دوام آنها را بیشتر میکند. پرایمر بین 3 تا 6 ساعت قبل از اجرا کردن ماستیک روی سطح قرار داده میشود. برای استفاده از ماستیک دقت کنید که عرض و عمق اجرا با هم برابر باشند. برابر بودن عرض و عمق اجرای ماستیک پلییورتان تک جزئی سبب میشود مقطع آن شکل مربعی پیدا کند. مربعی بودن سطح مقطع اجرای ماستیک، به آببندی ساختمان کمک میکند.
عمق اجرای ماستیک باید محدود شود. به منظور محدود کردن عمق میتوانید از پلاستوفوم یا فوم از جنس اسفنج استفاده کنید. ابتدا باید بسته ماستیک را باز کنید و سپس آن را داخل ابزار تزریق ماستیک قرار دهید. آن را به آرامی داخل درز تزریق نمایید و برای پرداخت نهایی میتوانید از ماله آغشته به مواد شوینده یا کاردک استفاده کنید.
پس از خشک شدن کامل ماستیک، میتوانید آن را رنگ کنید تا تطابق بیشتری با محیط اطرافش داشته باشد. زمان کافی را برای خشک شدن کامل ماستیک در نظر بگیرید و از وارد کردن فشارهای اضافی قبل از خشک شدن آن خودداری نمایید. ما شما را درباره زمان خشک شدن و چگونگی استفاده از ماستیک راهنمایی میکنیم، میتوانید پس از خرید ماستیک نیز با ما در ارتباط باشید.
آببندی ساختمان: محدودیتهای اجرای ماستیک پلییورتان تک جزئی چیست؟
برای آببندی ساختمان باید دقت نمود که هر مادهای محدودیتهایی در استفاده دارد و ماستیک پلییورتان نیز از این قاعده مستثنی نیست. ماستیک نباید با استفاده از ابزار مرطوب اجرا گردد یا محیطی که در آن درزگیری انجام میشود مرطوب باشد. رطوبت میتواند در روند درزگیری اختلال ایجاد کند و سبب کاهش ثبات و دوام ماستیک شود. خیس کردن ماستیک کار اشتباهی است و نتیجه نهایی را تحت تاثیر قرار میدهد.
آببندی ساختمان: نحوه استفاده از ماتیک پلییورتان تک جزئی
برای اینکه بدانید ماستیک را چطور باید در انواع سطوح به کار ببرید میتوانید با ما تماس بگیرید. هر سطح با دیگری متفاوت است و برای اینکه بتوان حداکثر بازده را از درزگیری با ماستیک به دست آورد، باید نکات ویژهای را رعایت نمود تا آببندی ساختمان به خوبی انجام شود. ماستیک پلییورتان تک جزئی در مجاورت هوا و در شرایط محیطی مختلف سخت میشود. به طور میانگین، پلی یورتان تک جزئی در شرایط جوی معمولی روزانه ۲ الی ۳ میلیمتر خشک میشود.
آنچه که باید در فرایند استفاده از ماستیک پلییورتان تک جزئی بدانید!
به منظور آببندی ساختمان به شکل اصولی، باید دمای اجرای ماستیک تنظیم شده باشد. مناسبترین دما برای اجرا، 5 الی 35 درجه سانتی گراد است. در این دما، ماستیک با بیشترین سرعت ممکن خشک میشود و استحکام کافی به دست میآید. خوب است این نکته را در زمان آببندی ساختمان مدنظر داشته باشید که اگر میخواهید بخشهایی از ماستیک را پاک کنید و درزگیری تمیز و اصولی داشته باشید، باید پیش از خشک شدن ماستیک این کار را انجام دهید.
ماستیک پلییورتان تک جزئی پس از خشک شدن قابلیت تمیز شدن ندارد و دیگر نمیتوانید آن را پاک کنید. بنابراین قبل از خشکشدن کامل آن، شکل کلی ماستیک را بررسی کنید و قسمتهای اضافی را بردارید تا نتیجه نهایی تمیز و مرتب به دست بیاید. آببندی ساختمان با ماستیک پلی یورتان روشی کاملا تضمین شده است، به شرط اینکه مراحل اجرا را درست انجام دهید و به نکات ایمنی دقت نمایید.
مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر:
- انواع چسب بتن و کاربردهای آنها
- معرفی انواع میان بولتها
- میان بولت آببند پلاستیکی چیست و چه کاربردی دارد؟
- کاربرد مواد آب بندی بتن و انواع آن